Patikointimatka Kreetalle 23.-30.4.2024

(https://www.matkapaletti.fi/kulttuuripatikointi-kreeta).

Kreetan saarella on moni-ilmeisen luonnon lisäksi tarjottavanaan pitkä ja dramaattinen historia. Luonnossa liikkuja taivaltaa monesti pitkin antiikin aikaisia polkuja ja kohtaa lukuisia jäänteitä mm. doorilaiselta, roomalaiselta ja bysanttilaiselta aikakaudelta. Tällä matkalla kuljemme pieniksi kyliksi kutistuneiden muinaisten kaupunkivaltioiden raunioilla ja alueilla, joita asuttivat jo varhaiset minolaiset 4000 vuotta sitten. Karu luonto jylhine vuoristoalueineen ja kymmenine syvine rotkoineen on antanut oman leimansa tämän ylvään ja värikkään kulttuurin syntyyn. Kreetalla kukoistaa voimallisesti edelleen myös kyläkulttuuri ja perinteinen maailmanlaajuisesti tunnustettu terveellinen ruokavalio; paikalliset sankarit urotekoineen elävät tarinoissa ja musiikilla ilmennetään kansan luonnetta ja vahvoja tuntoja.

Ajankohta ja hinnat: 23.04. – 30.04. / alk. 1´420 €

Hinta alkaen 2hh:ssa, 1hh-lisä + 175 €.

Lennot

Finnair AY1855 / AY1856

Meno     Hki – Hania                         Paluu     Hania – Hki

               06:00 – 09:55    10:50-14:50                      

Tämä patikointimatka on suunniteltu normaaleja patikointimatkojamme kevyemmäksi ja päivämatkat ovat n. 5-8 km. Ohjelmassa yhdistyvät kävelyretket luonnossa ja tutustuminen Kreetan historiaan, kulttuuriin ja paikallisten kylätavernojen terveellisiin antimiin.

Kuljettavat reitit ovat helpohkoja; patikoimme rauhallisessa tahdissa pääosin hiekka-/sorateitä, mutta välillä poikkeamme myös kalderimeille eli kivisille aasipoluille. Keväisin runsas kasvillisuus saattaa ajoittain hidastaa vauhtiamme. Meillä on aikaa rauhassa nauttia luonnosta ja kreetalaisesta maalaismaisemasta, tuoksuineen, väreineen ja äänineen kuitenkin tasaiseen tahtiin polulla edeten. Osallistujien on hyvä huomioida, että reiteillä on myös nousuja ja laskuja, jotka rasittavat enemmän kuin tasamaalla kävely.

Patikointipäivät alkavat aamulla, jolloin osanottajat haetaan hotellilta. Reittien alkuun siirrymme autokuljetuksella ja päivän ohjelmasta riippuen voi tähän kulua aikaa jopa 45 minuuttia. Pääset siis aamuisin ´sight seeing´ajelulle ja saat ihailla uuteen päivään heräävää kreetalaista kaupunki- ja maalaismaisemaa.

Päivän ensimmäinen osuus kestää n. 2 tuntia, jonka jälkeen pidetään kahvi/teetauko jossakin pienessä kyläkahviossa tai kannamme mukanamme maistuvat piknik-eväät. Päivän toinen osuus kestää myös n. 2 tuntia ja se päättyy aitoon kylätavernaan, jossa nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu terveellinen ateria, johon matkoillamme kuuluu aina vesi ja talon viini. Koko päivän kesto matkoineen, kävelyineen, kahvi- ja ruokataukoineen on n. 7-8 tuntia.

Näitä matkoja on enää vähän jäljellä, joten ilmoittautua pitää jo tämän viikon aikana eli viimeistään perjantaina 26.1.2024 klo 16 mennessä. Matkatoimisto toivoo ilmoittautumiset suoraan MatkaPaletille, www-sivulta löytyy linkki varaus-lomakkeelle, lisätietoihin maininta Lapin matkailuyhdistyksen ryhmä. Toivon sähköpostiviestiä myös LMY:n postiin, jotta tiedän montako innokasta patikoijaa on lähdössä mukaan.