Jäsentiedotteet 2024 1 – 3

JÄSENKIRJE 1/2024

Lapin matkailuyhdistyksellä on alkanut 90. toimintavuosi.

Yhdistys perustettiin 10.12.1934.

Yhdistyksen 90-vuotista toimintaa juhlistetaan syksyllä kaikille avoimella juhlaseminaarilla sekä jäsenistölle suunnatulla omalla jäsentapahtumalla.

Viime vuosina on yhdistyksen toiminnassa painottunut jäsentoiminnan lisäksi yhdistyksen omistamien kiinteistöjen kunnostaminen. Laanilan Savottapihan rakennusten lämmitys-järjestelmää kehitetään asentamalla ilmalämpöpumput, alkuun kahvilarakennukseen. Kukasjärvellä uusitaan vessa ja pirtin kamina.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa viimeisen vuoden 3-vuotiskaudesta Esko Suorsa. Hallituksessa jatkavat Arvo Seppälä, Pirjo Lehmuskoski, Birgitta Sassi, Juho Mutka, Maarit Jauhola ja Helena Rautakorpi.

Yhdistyksen hallituksen ensimmäisessä kokouksessa valittiin yhdistyksen varapuheenjohtajaksi Arvo Seppälä ja sihteeriksi Sinikka Suorsa. Helena Rautakorpi jatkaa rahastonhoitajana.

Jäsentapahtumassa 16.1.2024 päivitettiin toimintasuunnitelmaa, Alkuun kuitenkin tutustuimme Korundin kuvakudoksia esittelevään taidenäyttelyyn.

Kahvittelun lomassa keskustelimme tämän vuoden toiminnasta ja tietysti myös jäsenmatkoista.

Yhdistyksen hiihtoviikko Laanilassa, viikolla 10 (2.3.-9.3.2024). Ilmoittautumiset LMY:n sähköpostiin.

Hiihtoretki Kukasjärven majalle viikolla 14, suositellaan erityisesti uusille jäsenille.

Patikointimatka Kreetalle, Retimnoniin 24.4.-30.4.2024. Tarkempi kuvaus liitteenä ja LMY:n nettisivuilla. Näitä matkoja on enää vähän jäljellä, joten ilmoittautua pitää jo tämän viikon aikana eli viimeistään perjantaina 26.1.2024 klo 16 mennessä. Matkatoimisto toivoo ilmoittautumiset suoraan MatkaPaletille, www-sivulta löytyy linkki varaus-lomakkeelle, lisätietoihin maininta Lapin matkailuyhdistyksen ryhmä. Toivon sähköpostiviestiä myös LMY:n postiin, jotta tiedän montako innokasta patikoijaa on lähdössä mukaan.

(https://www.matkapaletti.fi/kulttuuripatikointi-kreeta).

Kesäkuussa on matka Färsaarille, matkalle lähtee 10 matkailijaa.

Kesäkuun alussa tehdään talkoomatka Kukasjärven majalle, siivotaan talven jäljet ja viimeistellään maalaustyöt.

Kuhmon kamarimusiikkijuhlille tehdään perinteinen matka heinäkuussa 14.-22.7. välillä, ajankohta tarkentuu seuraavassa jäsenkirjeessä.

Syysretki tehdään jälleen Norjaan, Varangin vuonolle 30.8.-2.9.2024. Varangerbotnissa on  lauantaina 31.8. saamelaismarkkinat, joilla on tarkoitus käydä. Tästäkin tarkempi ohjelma kevään jäsenkirjeessä.

Syysretki / talkoomatka Kukasjärvelle, tarkempi aika myöhemmin.

Syksyllä järjestetään kulttuurimatka yhdessä Taidemuseon ystävien kanssa.

Syksyllä järjestetään käsityö viikonloppu Laanilassa. Viikonlopun sisältöön voi tehdä ehdotuksia ja ideoita sihteerille.

Suunnitelmia on paljon, niin matkoja kuin muitakin tapahtumia. Myös uusia ideoita niin matkojen kuin tapahtumienkin osalta voi aina esittää niin, että toiminta vastaisi jäsenten toiveita mahdollisuuksien mukaan.

JÄSENKIRJE 2 / 2024

Hallitus on täsmentänyt toimintasuunnitelmaa kevään toiminnan osalta.

Hiihtoretki Kukasjärven majalle järjestetään lauantaina 13.4.2024. Ilmoittautumiset LMY:n sähköpostiin viimeistään keskiviikkona 10.4.2024. Matka toteutetaan yhteiskuljetuksella.

Kevättalkoot Kukasjärvellä pidetään kesäkuun alussa lauantaina 8.6.24. Talkoomatkasta lisää infoa toukokuussa.

Matka Kuhmon kamarimusiikkijuhlille on suunnitteilla viikolle 29. Edellisvuosien tapaan olemme Kuhmossa kaksi yötä hotelli Kalevalassa sekä Suomussalmella tai Hossassa yhden yön. Matka tehdään pikkubussilla, joten mukaan mahtuu enintään 9 henkilöä. Matkan sisältöön voi esittää toivomuksia. Matkan hinta tulee olemaan noin 550€ / hlö sisältäen matkat, hotellit ja lounaat päivittäin.

Norjan matkalle on vielä muutama paikka vapaana.

Ilmoittautumiset viimeistään 15.5.2024 mennessä sähköpostilla matkanjohtaja Pirjo Lehmuskoskelle, pirjo.lehmuskoski@gmail.com. Ilmoittautumisen yhteydessä on mainittava majoitustoiveet ja mahdollinen huonekaveri. Myös ruokarajoitteet on hyvä ilmoittaa. Varausmaksu 300€ maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä 31.5. mennessä Lapin matkailuyhdistyksen tilille FI20 5645 0020 0420 24 viitenumerolla 1290. Loppumaksu 740 eur (huomioi museokorttialennus 16 eur ja mahdollinen yhden hengen huoneen lisä 250 euroa) maksetaan edellä mainituin maksutiedoin 12.7. 2024 mennessä. Lisätietoja myös puhelimitse Pirjo Lehmuskoski p.04067 8383696.

Syksyyn on suunnitteilla Laanilan kädentaitoviikonloppu lokakuun alkuun ja kulttuurimatka yhteistyössä Lapin kesäyliopiston kanssa.

Yhdistys täyttää tänä vuonna 90 vuotta, joten syksyyn on suunnitteilla tapahtumia merkkivuoden juhlistamiseksi.

Kreetan patikkamatkalle ilmoittautui kaksi yhdistyksen jäsentä ja Färsaarille on lähdössä 9 jäsentä.

Jäsenkirje  3     1.5.2024

Kesän tapahtumat ovat varmentuneet, joten tässä tarkemmat tiedot:

– Lapin matkailuyhdistyksen kevätkokous on 28.5.24 klo 18.00 hotelli Scandicissa (Koskikatu 23), ilmoittautuminen tarjoilun vuoksi 23.5. mennessä, ilmoita myös ruokarajoitteet, LMY:n sähköpostiin.

– kesäkuun 8.päivänä teemme talkoomatkan Kukasjärvelle. Matka tehdään yhteiskuljetuksella ja eväät ostetaan Kittilästä. Mökillä tehdään kevätsiivous ja muuta pientä puuhaa. Ilmoittautumiset LMY:n sähköpostiin viimeistään 4.6.24.

– matka Kuhmon kamarimusiikkijuhlille tehdään 15.- 17.7.24. Majoitus on varattu hotelli Kalevalasta ja varalta yksi huone myös matkustajakoti Uljaskasta.

Matkan ohjelma: 15.7. klo 8 lähtö pikkubussilla Rovaniemen linja-autoasemalta, matkalla lounas, majoittuminen hotelli Kalevalaan.

16.7. yhteinen lounas

17.7. lähtö paluumatkalle sopimuksen mukaan, matkalla lounas.

Matkan hinta hot.Kalevalassa 2hh 430€, 1hh 535€, hintaan ei sisälly konsertteja.

Ilmoittautuminen LMY:n sähköpostiin 30.6. mennessä.

Syksyn ohjelmasta tiedotamme seuraavassa jäsenkirjeessä.