Jäsentiedotteet 2024

JÄSENKIRJE 1/2024

Lapin matkailuyhdistyksellä on alkanut 90. toimintavuosi.

Yhdistys perustettiin 10.12.1934.

Yhdistyksen 90-vuotista toimintaa juhlistetaan syksyllä kaikille avoimella juhlaseminaarilla sekä jäsenistölle suunnatulla omalla jäsentapahtumalla.

Viime vuosina on yhdistyksen toiminnassa painottunut jäsentoiminnan lisäksi yhdistyksen omistamien kiinteistöjen kunnostaminen. Laanilan Savottapihan rakennusten lämmitys-järjestelmää kehitetään asentamalla ilmalämpöpumput, alkuun kahvilarakennukseen. Kukasjärvellä uusitaan vessa ja pirtin kamina.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa viimeisen vuoden 3-vuotiskaudesta Esko Suorsa. Hallituksessa jatkavat Arvo Seppälä, Pirjo Lehmuskoski, Birgitta Sassi, Juho Mutka, Maarit Jauhola ja Helena Rautakorpi.

Yhdistyksen hallituksen ensimmäisessä kokouksessa valittiin yhdistyksen varapuheenjohtajaksi Arvo Seppälä ja sihteeriksi Sinikka Suorsa. Helena Rautakorpi jatkaa rahastonhoitajana.

Jäsentapahtumassa 16.1.2024 päivitettiin toimintasuunnitelmaa, Alkuun kuitenkin tutustuimme Korundin kuvakudoksia esittelevään taidenäyttelyyn.

Kahvittelun lomassa keskustelimma tämän vuoden toiminnasta ja tietysti myös jäsenmatkoista.

Yhdistyksen hiihtoviikko Laanilassa, viikkolla 10 (2.3.-9.3.2024). Ilmoittautumiset LMY:n sähköpostiin.

Hiihtoretki Kukasjärven majalle viikolla 14, suositellaan erityisesti uusille jäsenille.

Patikointimatka Kreetalle, Retimnoniin 24.4.-30.4.2024. Tarkempi kuvaus liitteenä ja LMY:n nettisivuilla. Näitä matkoja on enää vähän jäljellä, joten ilmoittautua pitää jo tämän viikon aikana eli viimeistään perjantaina 26.1.2024 klo 16 mennessä. Matkatoimisto toivoo ilmoittautumiset suoraan MatkaPaletille, www-sivulta löytyy linkki varaus-lomakkeelle, lisätietoihin maininta Lapin matkailuyhdistyksen ryhmä. Toivon sähköpostiviestiä myös LMY:n postiin, jotta tiedän montako innokasta patikoijaa on lähdössä mukaan.

(https://www.matkapaletti.fi/kulttuuripatikointi-kreeta).

Kesäkuussa on matka Färsaarille, matkalle lähtee 10 matkailijaa.

Kesäkuun alussa tehdään talkoomatka Kukasjärven majalle, siivotaan talven jäljet ja viimeistellään maalaustyöt.

Kuhmon kamarimusiikkijuhlille tehdään perinteinen matka heinäkuussa 14.-22.7. välillä, ajankohta tarkentuu seuraavassa jäsenkirjeessä.

Syysretki tehdään jälleen Norjaan, Varangin vuonolle 30.8.-2.9.2024. Varangerbotnissa on  lauantaina 31.8. saamelaismarkkinat, joilla on tarkoitus käydä. Tästäkin tarkempi ohjelma kevään jäsenkirjeessä.

Syysretki / talkoomatka Kukasjärvelle, tarkempi aika myöhemmin.

Syksyllä järjestetään kulttuurimatka yhdessä Taidemuseon ystävien kanssa.

Syksyllä järjestetään käsityö viikonloppu Laanilassa. Viikonlopun sisältöön voi tehdä ehdotuksia ja ideoita sihteerille.

Suunnitelmia on paljon, niin matkoja kuin muitakin tapahtumia. Myös uusia ideoita niin matkojen kuin tapahtumienkin osalta voi aina esittää niin, että toiminta vastaisi jäsenten toiveita mahdollisuuksien mukaan.