Jäsenkirje 1 2020

LAPIN MATKAILUYHDISTYS RY                                                  JÄSENKIRJE  1/2020

Lapin matkailuyhdistyksellä on meneillään 86. toimintavuosi. Yhdistys perustettiin 10.12.1934. Viime vuosina on yhdistyksen toiminnassa painottunut jäsentoiminnan lisäksi yhdistyksen omistamien kiinteistöjen kunnostaminen. Laanilan Savottapihan rakennusten ulko-ovia, saunaa, ilmastointia ja valaistusta on uusittu. Tänä vuonna uusitaan vielä keittiökoneita. Kukasjärvelle hankitaan uusi vene ja kaasujääkaappi. Lisäksi Kukasjärven rakennusten huopakatteen uusiminen on tämän vuoden ohjelmassa. Tavaratoimitukset hoidellaan lumien aikaan.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Esko Suorsa, toimikaudesta on jäljellä vielä yksi vuosi. Hallituksessa jatkavat Arvo Seppälä, joka valittiin varapuheenjohtajaksi, Raili Valanne(rahaston hoitaja), Maarit Jauhola, Pirjo Lehmuskoski  ja Tuomo Riekki. Yli 50 vuotta yhdistyksessä ansiokkaasti toiminut Timo Hannula ei asettunut enää ehdolle. Uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Birgitta Sassi. Kiitokset Timolle ja tervetuloa Birgitta hallitustyöskentelyyn mukaan. Sihteerinä jatkaa Sinikka Suorsa.

Lapin matkailuyhdistyksen toiminta on tänä vuonna alkanut vilkkaana, vuoden ensimmäinen matka, Kulttuurimatka Helsinkiin ja Kouvolaan, on jo toteutunut ja toukokuussa toteutuvalle Pietarin matkalle on jo ilmoittauduttu. Jäsenillassa 21.1.2020 oli mukavan paljon jäseniä ideoimassa vuoden toimintaa. Alkuun Päivi Kostamo Travel Kemijärvi matkatoimistosta kertoi heidän tulevista matkoistaan. On hyvä, että löytyy matkojen järjestäjä myös lähiseudulta.

Perinteinen jäsenten hiihtoviikko pidetään viikolla 10 Laanilassa, ilmoittautuneita on noin 20.

Huhtikuussa teemme hiihtoretken Kukasjärven mökille lauantaina 18.4.2020. Ilmoittautumiset hiihtoretkelle maaliskuun loppuun mennessä yhdistyksen sähköpostiin.

Suunnitteilla on Lumilinnaretki Kemiin ja samalla käynti Torniossa Aineen taidemuseossa. Ajankohta jäi vielä avoimeksi. Alustavia ilmoittautumisia ja ajankohtatoiveita voi lähettää yhdistyksen sähköpostiin helmikuun loppuun mennessä.

 

Talkooretki Kukasjärvelle alkukesästä 13.-14.6., siivotaan mökki kesäkuntoon ja ladotaan puita liiteriin, ym kunnostushommaa.

 

Travel Kemijärven järjestämälle Pietarin matkalle toukokuussa on lähdössä 8 yhdistyksen jäsentä. Mikäli joku vielä haluaisi mukaan matkalle, ota yhteyttä mahdollisimman pian.

 

Kuhmon kamarimusiikkijuhlat jäivät viime vuonna väliin, mutta nyt on tarkoitus tehdä 3vrk:n matka Kuhmoon 12.-25.7.20 välisenä, tarkempi ajankohta selviää myöhemmin. Kuhmossa yövytään hotelli Kalevalassa, 2 yötä, Suomussalmella yksi yö, vieraillaan kesäteatterissa ja tutustutaan Soivaan metsään sekä 5. tien varrella olevaan Hiljainen Kansa – näyttelyyn. Toiveita ajankohdasta ja kiinnostuksesta matkaan voi laittaa yhdistyksen sähköpostiin helmikuun loppuun mennessä.

 

Syksyn ruskaretken ohjelma on vielä osin auki, mutta tarkoituksena on käydä Pohjois-Norjassa, Kirkkoniemessä ja Pykeijassa. Retki olisi neljän päivän ja kolmen yön pituinen. Ajankohdaksi ehdotettiin 10.-13.9. tai 17.-20.9.20. Kiinnostavista retkikohteista ja matkareitistä toivotaan ehdotuksia yhdistyksen sähköpostiin huhtikuun loppuun mennessä.

 

Yhdistykselle on tullut toiveita vaellusmatkan järjestämisestä. Patikointimatkoja järjestää Euroopan eri kohteisiin mm MatkaMieli matkatoimisto. Poimintoja syksyn matkoista:

 

  • Bulgaria 12.9.-19.9.20 patikointia Pirinin kansallispuistossa, vaikeusaste 3-4/neljästä.

Hinta 1490€/8pvä

  • Kirgisia 24.8.-4.9.20, patikointia ja kulttuuria maan pohjoisosassa Tiensanin vuoristossa, vaikeusaste 3-4, hinta 2290€/12pvä
  • Portugalin Sintra 24.10.-31.10, patikointia ja kulttuuria pienissä kylissä ja metsissä, myös linnoja, kartanoita, puutarhoja. Vaikeusaste 2+, hinta 1590€/8pvä.

 

Kaikilla matkoilla on puolihoito ja suomenkielinen opas sekä perillä paikallinen opas.

Päivittäiset patikointimatkat suunnitellaan mukana olevien kunto huomioiden.

Mikäli joukostamme löytyy 10 kiinnostunutta patikoijaa, meille voidaan suunnitella oma reissu toiveidemme mukaisesti. Mukana myös oma opas. Mikäli tällainen matka kiinnostaa, lähetä jälleen sähköpostia ja ehdotusta kohteesta ja ajankohdasta helmikuun loppuun mennessä.

Patikointimatkoista lisätietoa www.matkamieli.fi.

 

Kaupunkikohteina voisimme tutustua myös Euroopan eri kulttuuripääkaupunkeihin, jotka tänä vuonna ovat Galway Irlannissa ja Rijena Kroatiassa. Esityksiä matkakohteista ja muusta toiminnasta toivotaan, jotta järjestäisimme jäseniämme kiinnostavaa toimintaa.

 

 

Hyvää alkanutta vuotta toivottaen

                         Esko ja Sinikka