Jäsenkirje 1 2022

Lapin matkailuyhdistyksellä on alkanut 88. toimintavuosi. Yhdistys perustettiin 10.12.1934. Viime vuosina on yhdistyksen toiminnassa painottunut jäsentoiminnan lisäksi yhdistyksen omistamien kiinteistöjen kunnostaminen. Laanilan Savottapihan rakennusten kattojen kunnostaminen jatkuu. Kukasjärvellä uusitaan vessa ja rakennetaan laituri.

Yhdistyksen puheenjohtaja Esko Suorsa valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi uudelle 3-vuotiskaudelle. Hallituksessa jatkavat Arvo Seppälä, Pirjo Lehmuskoski, Birgitta Sassi ja Juho Mukka. Maarit Jauhola valittiin jatkamaan hallituksessa ja uutena hallitukseen valittiin Helena Rautakorpi. Erovuorossa ollut Raili Valanne ei enää halunnut jatkaa hallituksen jäsenenä. Suuret kiitokset Railille monista vuosista yhdistyksen toiminnassa.

Yhdistyksen hallituksen ensimmäisessä kokouksessa valittiin yhdistyksen varapuheenjohtajaksi Arvo Seppälä ja sihteeriksi Sinikka Suorsa. Raili Valanne suostui jatkamaan vielä vuoden yhdistyksen rahastonhoitajana.

Lapin matkailuyhdistyksen toimintaa on rajoittanut ja edelleen rajoittaa oleellisesti koronavirusepidemia. Matkailu kotimaassa ja etenkin ulkomaille on rajoittunutta.

Jokkmokin matka on peruutettu, mutta pyrimme toteuttamaan suunniteltuja tapahtumia mahdollisuuksien mukaan.

Perinteinen jäsenten hiihtoviikko pidetään viikolla 10  5.-12.3.22 Laanilassa. Ilmoittautumiset yhdistyksen sähköpostiin 15.2. mennessä. Mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä majoitustilanteen mukaan.

Huhtikuussa teemme hiihtoretken Kukasjärven mökille viikolla 14. Ilmoittautumiset hiihtoretkelle maaliskuun loppuun mennessä yhdistyksen sähköpostiin.

Talkooretki Kukasjärvelle alkukesästä, siivotaan mökki kesäkuntoon ja ladotaan puita liiteriin, ym kunnostushommaa.

Kuhmon kamarimusiikkijuhlat ovat ensi 10.-23.7.2022. Suunnitteilla on noin 3 vrk:n matka Kuhmoon. Tarkempi ajankohta selviää myöhemmin. Kuhmossa yövytään 2 yötä, ja 3. yö matkan varrella kiinnostuksen mukaan. Toiveita ajankohdasta ja kiinnostuksesta matkaan voi laittaa yhdistyksen sähköpostiin helmikuun loppuun mennessä.

Viime syksyn ruskaretkellä suunnittelimme jo tämän vuoden retkeä ja kohteeksi ehdotettiin Lofootteja 8. – 11.9.2022. Kiinnostavista retkikohteista ja matkareitistä voi tehdä ehdotuksia yhdistyksen sähköpostiin huhtikuun loppuun mennessä.

Syksyn ja loppuvuoden suunnitelmat ovat vielä toistaiseksi avoinna. Esityksiä ja toiveita matkakohteista ja muusta toiminnasta toivotaan, jotta järjestäisimme jäseniämme kiinnostavaa toimintaa.

Talviterveisin Sinikka ja Esko