Jäsenkirje 1 2021

LAPIN MATKAILUYHDISTYS RY                                                  JÄSENKIRJE  1/2021

Lapin matkailuyhdistyksellä on meneillään 87. toimintavuosi. Yhdistys perustettiin 10.12.1934. Viime vuosina on yhdistyksen toiminnassa painottunut jäsentoiminnan lisäksi yhdistyksen omistamien kiinteistöjen kunnostaminen. Laanilan Savottapihan rakennusten kunnostaminen jatkuu. Suurimpana työnä rakennusten kattojen kunnostus. Tänä vuonna uusitaan majoitusrakennuksen keittiökoneita, työ siirrettiin viime vuodelta. Kukasjärvellä uusitaan vessa ja rakennetaan laituri.

Yhdistyksen puheenjohtaja Esko Suorsan 3-vuotisesta toimintakaudesta alkaa viimeinen vuosi. Hallituksessa jatkavat Arvo Seppälä, valittiin edelleen varapuheenjohtajaksi, Raili Valanne, valittiin edelleen rahastonhoitajaksi, Maarit Jauhola, Pirjo Lehmuskoski ja Birgitta Sassi. Uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Juho Mutka. Kiitokset Tuomolle ja tervetuloa Juho hallitustyöskentelyyn mukaan. Sihteerinä jatkaa Sinikka Suorsa.

Lapin matkailuyhdistyksen toimintaa rajoittaa oleellisesti koronavirusepidemia. Ryhmä- matkailu kotimaassa ja etenkin ulkomaille on pysähdyksissä. Pyrimme järjestämään toimintaa sen mukaan kuin se rajoitusten olosuhteissa on mahdollista.

Perinteinen jäsenten hiihtoviikko pidetään viikolla 10 Laanilassa, ennakkoon ilmoittau-tuneita on noin 15. Koronan vuoksi hallitus päätti, että hiihtoviikolle osallistuvilta edellytetään negatiivista koronatestin tulosta. Testi on otettava viikolla 9. Siitä huolimatta jokainen osallistuu omalla vastuulla ja jokaisen tulee harkita riskit omalla kohdallaan. Välimatkojen pitäminen tulee olemaan hankalaa Savottapihan olosuhteissa. Ilmoittautumiset yhdistyksen sähköpostiin 15.2. mennessä.

Huhtikuussa teemme hiihtoretken Kukasjärven mökille viikolla 14. Ilmoittautumiset hiihtoretkelle maaliskuun loppuun mennessä yhdistyksen sähköpostiin.

Talkooretki Kukasjärvelle alkukesästä 13.-14.6., siivotaan mökki kesäkuntoon ja ladotaan puita liiteriin, ym kunnostushommaa.

 

Kuhmon kamarimusiikkijuhlat on tarkoitus järjestää heinäkuussa 11.-24.7.2021. Mikäli tapahtuma järjestetään, tehdään noin 3 vrk:n matka Kuhmoon. Tarkempi ajankohta selviää myöhemmin. Kuhmossa yövytään 2 yötä, Suomussalmella yksi yö, vieraillaan kesäteatterissa ja tutustutaan Soivaan metsään sekä 5. tien varrella olevaan Hiljainen Kansa – näyttelyyn. Toiveita ajankohdasta ja kiinnostuksesta matkaan voi laittaa yhdistyksen sähköpostiin helmikuun loppuun mennessä.

 

Syksyn ruskaretki järjestetään, mikäli mahdollista viime vuoden ohjelman mukaisesti. Tarkoituksena on käydä Pohjois-Norjassa, Kirkkoniemessä ja Pykeijassa. Retki olisi neljän päivän ja kolmen yön pituinen. Tarkemmasta ajankohdasta ja kiinnostavista retkikohteista ja matkareitistä voi tehdä ehdotuksia yhdistyksen sähköpostiin huhtikuun loppuun mennessä.

 

Syksyn ja loppuvuoden suunnitelmat ovat vielä toistaiseksi avoinna, koska koronaepidemian tilanne on vielä syksynkin osalta täysi arvoitus. Esityksiä matkakohteista ja muusta toiminnasta toivotaan, jotta järjestäisimme jäseniämme kiinnostavaa toimintaa.